top of page

Werkwijze.

De eerste behandeling:

 

Na het maken van een afspraak ontvang je een mail met daarin het verzoek een intake-formulier in te vullen. Dit is erg belangrijk. Ik krijg zo een indruk van de ontstaansgeschiedenis van je klachten. Je investeert 15 minuten, maar die verdien je terug omdat we dan in het eerste consult meer tijd hebben voor de behandeling.

 

Nadat we in het eerste contact de vragenlijst hebben besproken onderzoek ik met mijn handen de bewegelijkheid van alle bewegingssystemen: het bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren ed) de organen en het craniosacrale systeem.

 

Na het onderzoek bespreken we de bevindingen, de interpretaties en het behandelplan.

.

Een vervolg behandeling:

 

De behandeling is manueel, dat wil zeggen dat ik uitsluitend met mijn handen behandel. Er wordt geen gebruik gemaakt van medicijnen of apparaten. Het doel is het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren, door de weefsels te ontspannen, de beweeglijkheid en daarmee de doorbloeding te verbeteren

 

Daarnaast kan het zijn dat ik advies geef op het gebied van voeding, houding, ontspanning en kan ik eventueel een andere vorm van therapie aanraden.

 

Je lichaam heeft na een behandeling tijd nodig om te reageren op de behandeling. Na 2 tot 8 weken vindt er een herhalingsconsult plaats. De duur van tussenliggende periode is afhankelijk van de aard en de duur van uw klacht.

 

Meestal is er na 3 tot 5 behandelingen een duidelijke verbetering merkbaar. Bij chronische klachten kunnen hiervoor meer behandelingen nodig zijn.

bottom of page